dermaroller

Wat kost een behandeling met de dermaroller?

Met verkoelend masker en hyaluronzuur
Hele gezicht tot aan de kaakrand

120 minuten € 250,00
Kuur van 3 behandelingen (€ 50 korting) € 700,00
Mail naar amber@puuramber.nl, bel naar 06-54 96 86 82 of boek online via de button rechtsonder op deze pagina.

Dermaroller: wat is dat precies?

De Dermaroller® therapie is een micro-chirurgische needling behandeling. De behandeling stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen- en elastinevezels en wordt ook wel de C.I.T. genoemd: Collageen Inductie Therapie. De behandeling is ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies.

De dermaroller therapie wordt veilig uitgevoerd met gecertificeerd medisch materiaal, en ik maak uitsluitend gebruik van steriele disposable materialen (gecertificeerd volgens ISO 13485).

Waarom een behandeling met dermaroller?

De dermaroller zorgt voor intensieve stimulatie van de huid door middel van microneedling. Dit zorgt voor betere doorbloeding en het verhoogt de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid gezonder, steviger, strakker en gladder.

De dermaroller is zeer effectief in het bestrijden en voorkomen van onder andere kraaienpootjes, pigmentvlekken, striae, grove poriën en een verslapte huid. Je zult écht verschil gaan zien.

Hoe werkt de dermaroller?

Het apparaatje is een roller met microscopisch kleine naaldjes erop. Door hiermee over de huid te rollen maak je piepkleine gaatjes in het huidoppervlak. en wordt een serum rechtstreeks in de opperhuid gedrukt. Afhankelijk van de roller zijn deze tussen de 0,5 en 1,5 millimeter diep. De dermaroller komt niet dieper dan de lederhuid, het gaat dus niet bloeden en je hebt geen wondjes.

Die kleine gaatjes activeren de huidcellen om zichzelf te herstellen. Dat herstelproces zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en verhoogde aanmaak van collageen en elastine.

Een bijkomend effect is dat huidverzorgingsproducten tot 200 keer beter worden opgenomen. Dat betekent natuurlijk ook dat je erg voorzichtig moet zijn met wat je op de huid aanbrengt. Ook bij dermaroller-behandelingen werk ik met de producten van Dr. Baumann. Deze zijn natuurlijk en bionoom, oftewel huideigen, waardoor ze hiervoor zeer geschikt zijn.

Hoe gaat een behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling geef ik je gezicht eerst een grondige reiniging zodat de dermaroller z’n werk optimaal kan doen.

Daarna breng ik een verdovende crème aan. Deze moet ongeveer een half uur inwerken. Dit voorkomt dat de dermaroller pijnlijk kan voelen, tenslotte maak je lichte beschadigingen aan de huid. Als de crème is ingetrokken haal ik deze eraf en ga ik met de dermaroller over je huid. Je zult merken dat de huid warm wordt en kan gaan gloeien, dit komt door de toegenomen doorbloeding.

Na de dermaroller verzorg ik je huid met een verkoelend en verzachtend masker met een mengsel van peptides en hyaluronzuur. Dit masker helpt ook om roodheid en huidspanning te verminderen, waar je in de eerste uren na de behandeling een beetje last van kunt hebben. Dit trekt binnen een uur of 2 grotendeels weg.

Het is belangrijk je huid goed te beschermen in de dagen erna, door te smeren met SPF30 gedurende 6 dagen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ik adviseer meestal 2 á 3 behandelingen. Na de dermaroller zal je meestal binnen enkele dagen verschil gaan zien. Het effect is optimaal na 6-8 weken, zoveel tijd moet er dan ook minimaal tussen de behandelingen zitten. Soms adviseer ik tot 5 behandelingen, bijvoorbeeld bij diepe littekens.