puuramber - fruitzuurpeeling

Wat kost een fruitzuurpeeling?

60 minuten € 75,00
Kuur van 3 keer (10% korting) € 202,50

Bel om een afspraak te maken: 06-54968682. Of boek online via onderstaande button.

boek tijd voor jezelf

Wat is een fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling is een intensieve huidbehandeling. ‘Peelen’ komt van het Engelse ‘peel’ en betekent zoveel als ‘vervellen, afpellen.’ En dat is ook wat een fruitzuurpeeling doet: het zorgt dat de bovenste huidlaag van dode huidcellen als het ware loslaat van de huid. Hierdoor is de behandeling zeer effectief.

Waarom een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling geeft je huid een intensieve oppepper en reiniging. Dat maakt de behandeling erg geschikt voor huidproblemen als acné, littekens, pigmentvlekken en fijne rimpels. Ook bij een algeheel verouderde of verslapte huid werkt de fruitzuurpeeling goed.

De fruitzuren in de peeling gaan een reactie aan met de huid. Dit weekt de bovenste huidlaag, die bestaat uit dode huidcellen, los van de diepere huidlagen. In de diepere huidlagen stimuleert het zuur juist de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor wordt de huid steviger, gezonder en vervagen de huidklachten.

Hoe werkt de fruitzuurpeeling?

Voor de peeling maak ik gebruik van glycolzuur. Dit product mag in hogere gradaties uitsluitend worden gebruikt door erkende specialisten. Glycolzuur is een fruitzuur op basis van suikerriet. Van de gebruikte fruitzuren voor fruitzuurpeelings is deze het meest effectief, vanwege zijn moleculaire structuur.

Het glycolzuur verzwakt de binding tussen de opperhuidcellen, die daardoor sneller loslaten. Tegelijk stimuleert het de celaanmaak van vooral collageenvezels. Deze huidvezels helpen je huid stevig en gezond te houden. Het glycolzuur vergroot tevens de waterbindende capaciteit van de hoornlaag. Dit maakt de huid soepeler. Als laatste werkt het ontstekingsremmend en zuivert het je poriën. Dit maakt de fruitzuurpeeling zo effectief bij acné.

Wat houdt een fruitzuurpeeling in?

Voor de peeling zorg ik dat je huid goed gereinigd is, om het effect te optimaliseren. Daarna breng ik het glycolzuur aan op je huid. De concentratie is afhankelijk van je huid en eventuele klachten, die wordt dus op jou persoonlijk afgestemd. Het zuur werkt snel in. Als de peeling is voltooid neutraliseer ik het zuur met een basische oplossing.

Hierna krijg je nog een uitgebreide nabehandeling met een aloë-vera masker om de huid te verkoelen en verzachten, en ik breng een speciaal serum aan. Desgewenst kan er ook een touch-up make-up worden aangebracht, als je dat vooraf even aangeeft.

De fruitzuurpeeling is niet pijnlijk. Je huid kan wat rood en jeukend zijn en kan gaan schilferen. Dit hoort er allemaal bij en kan geen kwaad. Bescherm je huid goed in de weken na de behandeling, bij voorkeur met een zonnebrandcrème SPF30.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dit is afhankelijk van je huidconditie. Hebben je klachten bijvoorbeeld te maken met een sterk verhoornde huid, dan bereik je het beste resultaat met een kuur van drie behandelingen binnen zes weken. Hiermee krijgt je huid telkens voldoende tijd om te herstellen en zijn de behandelingen frequent genoeg om huidproblemen grondig aan te pakken.

Wil je je huid een boost geven, dan volstaat een losse fruitzuurpeeling ook.