Natuurlijke huidverzorging met Dr. Baumann

Ik heb heel bewust gekozen om te werken met de producten van Dr. Baumann. Als huidspecialist ben ik constant op zoek naar producten die je huid optimaal verzorgen en verbeteren. Daarom kwam ik uit bij Dr. Baumann: een lijn van natuurlijke huidverzorging en cosmetica die uitsluitend biologische en bionome ingrediënten bevat. Dit zijn de meest natuurlijke, huid- en milieuvriendelijke producten.

Dr. Baumann is geschikt voor ieder huidtype

Producten van Dr. Baumann bevatten uitsluitend natuurlijk, huideigen ingrediënten. Hierdoor zijn ze ook geschikt bij allergie- of eczeemklachten, die veroorzaakt kunnen worden door verkeerde huidverzorgingsproducten.

De producten bevatten dus geen:

 • Parabenen en andere ziekmakende conserveermiddelen
 • Parfums, lanoline en andere allergenen
 • Dierlijke ingrediënten
 • Overbodige vulmiddelen
 • Huidafsluitende minerale oliën
 • Microplastics

Ze zijn dan ook geschikt voor ieder huidtype: droge huid, vette huid, schilferige huid, en ook bij huidklachten zoals eczeem, rosacea of dermatitis. De producten zijn zelfs voor tere babyhuidjes goed te gebruiken, omdat ze zo mild en verzorgend zijn.

Waarom ik zo graag met Dr. Baumann werk

De producten bevatten dus uitsluitend biologische, bionome (huideigen en huididentieke) ingrediënten. Ze werken perfect samen met je eigen huid. Daarnaast is van alle ingrediënten wetenschappelijk aangetoond dat ze écht werken. Dat zie ik ook in de praktijk. Deze producten doen wat ze beloven.

Wat ze dan bieden?

 • Effectieve anti-aging, ze helpen om huidveroudering tegen te gaan.
 • Diepe hydratatie van je huid
 • Zichtbare huidverbetering bij klachten als rosacea, eczeem, couperose en acné

Bovendien zijn alle Dr. Baumann producten heerlijk zacht en verzorgend voor je huid en helpen ze om je huid gezond en elastisch te houden.

Ik vind het belangrijk om uitsluitend met natuurlijke huidverzorging te werken. In mijn praktijk zie ik dagelijks de positieve effecten hiervan. Veel mensen ervaren dat hun huidconditie verbetert, de huid zachter aanvoelt en dat huidklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Dr. Baumann heeft 3 verzorgingslijnen en een make-up lijn. Hieronder zie je de verschillen.

Dr. Baumann Skinident *****

De Skinident-lijn bevat enkel huideigen werkstoffen die een zeer natuurlijk huidgevoel geven. Dit is voor 100% op de huid afgestemd en bevat van elk ingrediënt de huididentieke versie.

Meer weten? Lees de Skinident folder van Dr. Baumann. (pdf)

Dr. Baumann Classic ****

De Classic-lijn is de meest uitgebreide. Het bevat de meest luxueuze en voor de huid fijnste natuurlijke plantaardige oliën met hoge concentraties meervoudig onverzadigde vetzuren en vitamines. Onder andere jojoba-olie, sheabutter, sesamolie, macadamia-olie en teunisbloemolie.

Meer weten? Lees de Classic folder van Dr. Baumann. (pdf)

Beaucaire ***

De Beaucaire-lijn is het meest vriendelijk geprijsd, maar voldoet nog steeds aan de strenge kwaliteitseisen van Dr. Baumann. De producten bevatten lagere concentraties van werkstoffen en zijn op basis van goedkopere plantaardige oliën.

Meer weten? Lees de Beaucaire folder van Dr. Baumann. (pdf)

Make-up

Make-up kan erg belastend zijn voor de huid. Je kunt er zelfs het effect van gezichtsbehandelingen mee teniet doen. De natuurlijke Dr. Baumann make-up voldoet aan dezelfde eisen als de verzorgingsproducten en is biologisch en bionoom. Hierdoor is de make-up zacht voor de huid en fijn in gebruik.

Meer weten? Lees de Make-up folder van Dr. Baumann. (pdf)

Aangetoond effectief voor anti-aging

Anti-aging producten voorkomen uiteraard niet dat je ouder wordt, maar ze kunnen wél helpen om zichtbare huidveroudering te beperken. Met goede anti-aging producten blijft je huid langer stevig en soepel. Je wordt dan gezonder en mooier oud. Niet alle producten die zich ‘anti-aging’ noemen doen wat ze beloven. De productlijn van Dr. Baumann doet dat wel, vanwege de sterk voedende ingrediënten.

Het merk hanteert een checklist van 7 criteria:

 1. Vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen
 2. Maximale hydratatie van de hoornlaag
 3. Vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitamines
 4. Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen
 5. Vervolledigen van de natuurlijke beschermingsfactor van je huid
 6. Extra toevoeging van huideigen epidermale lipiden bij tekorten
 7. Vermijden van zinloze, overbodige ingrediënten

De gehele productlijn van Dr. Baumann voldoet hieraan. Het zijn, zonder uitzondering, producten van zeer hoge kwaliteit.

De kwaliteit van Dr. Baumann

Deze natuurlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica bevatten uitsluitend bionome ingrediënten die bewezen verzorgend en huidvriendelijk zijn. En ze bevatten geen van allen parfums, minerale olie of conserveringsmiddelen. Ook worden er nooit dierlijke ingrediënten gebruikt en worden er alleen werkstoffen gebruikt waarvan de werkzaamheid en effectiviteit wetenschappelijk is aangetoond. Daarnaast zitten er geen microplastics in, die schadelijk zijn voor het milieu.

Het verschil in de productlijnen zit ‘m vooral in de kwaliteit en prijs van de gebruikte oliën (lipiden), de concentratie van de werkstoffen en de verpakking.

Standaard heb ik producten op voorraad van de Dr. Baumann Classic-lijn, die ook zonneproducten omvat, en daarnaast een groot aantal producten van de Beaucaire-lijn en de Skinident-lijn. Alle Dr. Baumann producten kan ik desgewenst voor je bestellen. En uiteraard geef ik je graag een persoonlijk huidverzorgingsadvies.

Ben je benieuwd wat de producten van Dr. Baumann kosten in het gebruik? Hier lees je meer over de prijzen van Dr. Baumann.