bindweefselmassage

Wat kost een bindweefselmassage?

Met oppervlaktereiniging en massage met hyaluronzuur.

45 minuten € 72,50
Kuur van 6 bindweefselmassages (10% korting) € 392,50

Afspraak maken?

Mail naar amber@puuramber.nl, bel naar 06-54 96 86 82 of boek online via de button rechtsonder op deze pagina.

Waarom een bindweefselmassage?

Een gewone gezichtsmassage is heerlijk ontspannend. Maar wil je je huid iets extra’s geven? Dan is een bindweefselmassage wellicht wat je zoekt.

Je huid bestaat uit meerdere huidlagen. In de diepere huidlagen zit ons bindweefsel. Dit bevat onder meer collageen en elastine. Dit zijn vezels die helpen om je huid stevig en elastisch te houden.

Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen en elastine af. Je huid verliest stevigheid, flexibiliteit en elasticiteit, met als resultaat: rimpeltjes.

Ook zaken als stress, spierspanning, roken, alcohol, en zonlicht zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Ze verminderen de doorbloeding in je huid. Hierdoor krijgt je huid minder zuurstof en worden afvalstoffen niet goed afgevoerd. Ook dat zorgt voor rimpels, vlekjes en een blekere huid.

Met een bindweefselmassage kan je deze effecten op natuurlijke wijze verhelpen.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Eigenlijk is het een diepe huidmassage. Je huid wordt opgepakt en ‘gerold’, zodat de massage inwerkt op de diepe huidlagen waar het bindweefsel zit. Hiervoor gebruik ik verschillende massagetechnieken.

Door de massage wordt de doorbloeding en celdeling gestimuleerd. Dit zorgt voor een versnelde aanmaak van collageen en elastine, en de verbeterde doorbloeding brengt meer zuurstof in je huid en voert afvalstoffen beter af. En dat betekent: een steviger en jonger uitziend gezicht.

Doet een bindweefselmassage pijn?

Dat valt erg mee. Een bindweefselmassage kan, vooral de eerste keer, op sommige plekken wel een beetje oncomfortabel zijn. Dit kan als er kleine verklevingen in de huid zitten die worden weggemasseerd. In het begin is dat soms gevoelig, maar dat betekent ook dat het hard nodig is. Na een tijdje kan de massage ook ontspannend zijn.

Mocht het toch pijn doen, dan kan je dat gewoon aangeven. Dan pas ik de techniek en intensiteit aan.

Wat zijn de effecten van een bindweefselmassage?

Je zult merken dat je huid er gezonder uit gaat zien. Door verbeterde doorbloeding krijgt je gezicht weer een stralende teint. Het vermindert ook de zichtbaarheid van kraaienpootjes, rimpeltjes, littekens, vlekjes en zelfs acne.

Maar ook voordat je zichtbare huidklachten hebt is een bindweefselmassage aan te raden. Je voorkomt of vertraagt namelijk ook het ontstaan van klachten.

Twijfel je of het iets voor jou is? Ik adviseer een bindweefselmassage in elk geval bij:

  • Rimpels of kraaienpootjes
  • Littekens
  • Rokershuid
  • Verslapte huid
  • Slechte doorbloeding
  • Droge of schilferige huid

Om zo lang mogelijk te genieten van de effecten van de massage, adviseer ik je ook graag over natuurlijke huidverzorgingsproducten van o.a. Dr. Baumann.

Hoe vaak is een bindweefselmassage nodig?

Het beste is om te starten met een volledige kuur van 6 behandelingen. Dan zul je het meeste effect zien. Om het daarna te onderhouden adviseer ik de massage eens per 4-6 weken te herhalen. Dit kan dan als aanvulling op een reguliere gezichtsbehandeling. Uiteraard zijn de bindweefselmassages ook los te boeken.