suikerontharen met Pandhy’s

Suikerpasta is niet nieuw. Het is een samenstelling van hoofdzakelijk suiker en water, gebaseerd op eeuwenoude recepten uit het Midden-Oosten.

Suikerpasta biedt de mogelijkheid – in tegenstelling tot andere ontharingsmethodes – om haren te verwijderen vanaf 1 à 2 mm lengte. Door te ontharen in deze groeifase van het haar, neemt de regeneratieperiode meer tijd in beslag en kunnen klanten dus langer van hun zijdezachte huid genieten. De extractie met suikerpasta veroorzaakt geen (negatieve) getraumatiseerde huid maar wel een (positieve) getraumatiseerde follikel. Hierdoor zal bij nieuwe haartjes een verandering in textuur en kleur optreden, waardoor ze lichter en minder dik terug kunnen komen.

Ontharen met suikerpasta is bovendien minder pijnlijk dan de meeste andere epilaties en resulteert in een zachte huid.

De Pandhy’s suikerpasta bestaat uit glucose, fructose en water – enkel lichaamseigen suikers dus – en is daarmee ook de meest medische suiker op de markt. Zoals vele andere suikerpasta’s bevat de Pandhy’s suiker geen chemische producten, geur- of kleurstoffen maar ook geen citroensap of andere fruitzuren. Gezien de bereiding 100% natuurlijk is, is de Pandhy’s suikerpasta bovendien hypoallergeen en veroorzaakt hij doorgaans geen huidirritatie, zelfs als u meerdere malen over het te behandelen gebied gaat.

Gezien de pasta op lichaamstemperatuur wordt aangebracht, is ook de kans op verbranding uitgesloten. Daarnaast kleeft suikerpasta alleen aan het haar en niet aan de levende huidcellen. Dode huidcellen worden daarentegen wel mee weggenomen, waardoor deze ontharingsmethode ook een zacht peelende functie heeft. Dit in combinatie met de hydraterende functie maakt dat we bij een epilatie met suikerpasta veeleer mogen spreken van een ‘verzorgende behandeling’.

Suikerpasta wordt met de handen op de huid aangebracht en tegen de haargroeirichting in gemasseerd. Hierdoor kan de pasta door de porie de haarfollikel binnendringen en het haar omvatten. Vervolgens wordt het geheel met de haarrichting mee verwijdert. Hierdoor breken de haren minder snel af, waardoor er ook minder kans is op ingegroeide haren. Dit in tegenstelling tot wax.

Suikerpasta is hygiënischer dan bepaalde andere ontharingsmethodes, omdat voor iedere klant een apart bolletje suikerpasta wordt gebruikt; daarnaast is de suiker van zo´n hoge concentratie dat deze desinfecterend werkt. Doordat suiker een van de beste natuurlijk conservators is, maakt hij het kiemen of groeien van bacteriën onmogelijk.

Alleen getrainde schoonheidsspecialisten mogen met Pandhy’s suiker werken.

De voordelen van suiker ontharen op een rijtje:

  • De haartjes worden in de richting van de haargroei verwijderd. Hierdoor is het minder pijnlijk.
  • De haartjes worden inclusief wortel verwijderd. Hierdoor wordt de aard van de haar veranderd(de haartjes worden dunner en groeien minder snel).
  • Op lang termijn wordt de structuur van de haarbouw vernietigd , hetgeen tot een permanent resultaat kan leiden
  • Het werkt hygiënisch.
  • Het verbeterd de huidstructuur met de zachte verwijdering van dode huidcellen, zonder de levende cellen te beschadigen.
  • Het is een natuurlijke manier van ontharen, aangezien we lichaamseigen stoffen gebruiken.
  • De huid wordt niet belast door hoge temperaturen, mechanische (druk, trekbewegingen) of chemische prikkelingen.
  • Het werkt economisch aangezien een trouwe klant beloond wordt met een langere periode “haarloos” zijn! Dit betekent wel dat de klant tussen de behandelingen met suiker geen enkele andere vorm van ontharing kan toepassen.

Klik hier voor de prijzen »